Välkomna till oss!

Med anledning av Coronaviruset vill vi förtydliga att GHP Ortho Center Göteborg endast bedriver planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot eller behandlar patienter med smittsamma sjukdomar. Vi är mycket noggranna med att upprätthålla en säker miljö, fri från smitta för dig under din behandling.

Om du skulle få tecken på infektion såsom luftvägssymptom, hosta, eller feber ber vi dig att kontakta oss per telefon.

Om du som patient inom en 14-dagarsperiod innan ditt mottagningsbesök/operation vet att du utsatts för smitta ber vi dig att kontakta oss per telefon.

Tel 031-81 82 50

Artrosskola

Besväras Du av artros i höft och/eller knäled? Ortho Center Rehab bedriver en artrosskola på vår mottagning på Klippan. Ortho Center tillhandahåller ortopedisk vård med ledorden ”Kvalitet genom specialisering”. Nu erbjuder vi en konservativ behandling av höft-knäledsartros genom artrosskola.

Målet är att ge dig som patient minskad smärta, ökad hälsorelaterad livskvalitet samt hjälp till att hitta en bra aktivitets/träningsnivå. Du ska också få en ökad kunskap i vad artros är.

Artrosskolan innefattar ett individuellt inskrivningsbesök, tre föreläsningar i grupp, individuellt anpassat träningsprogram med fysioterapeut samt ett individuellt utskrivningsbesök.

Utbildningen möter Socialstyrelsens Nationella Riktlinjer (2012) för grundbehandling av artros.

Uppföljning sker genom återkoppling från det Nationella Kvalitetsregistret, BOA- registret.

Vi som tar hand om dig är fysioterapeuter/arbetsterapeuter med specialistkompetens inom ortopedi och med stor erfarenhet och kunskap om artros.

Ingen remiss krävs.

Patientavgift 50 kronor/tillfälle.

Välkommen att boka första besöket genom vår receptionist 031-817060

Vad är artros?

Den grundläggande orsaken till artros är inte helt känd. Riskfaktorer som ses är övervikt, ärftlighet, tidigare ledskada, ledbelastande arbete, elitidrott, ålder, inaktivitet och muskelsvaghet.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.