Artrosskola

Besväras Du av artros i höft och/eller knäled? Capio Ortho Center Rehab bedriver en artrosskola på vår mottagning i Gårda. Capio Ortho Center tillhandahåller ortopedisk vård med ledorden ”Kvalitet genom specialisering”. Nu erbjuder vi en konservativ behandling av höft-knäledsartros genom artrosskola.

Målet är att ge dig som patient minskad smärta, ökad hälsorelaterad livskvalitet samt hjälp till att hitta en bra aktivitets/träningsnivå. Du ska också få en ökad kunskap i vad artros är.

Artrosskolan innefattar ett individuellt inskrivningsbesök, tre föreläsningar i grupp, individuellt anpassat träningsprogram med fysioterapeut samt ett individuellt utskrivningsbesök.

Utbildningen möter Socialstyrelsens Nationella Riktlinjer (2012) för grundbehandling av artros.

Uppföljning sker genom återkoppling från det Nationella Kvalitetsregistret, BOA- registret.

Vi som tar hand om dig är fysioterapeuter/arbetsterapeuter med specialistkompetens inom ortopedi och med stor erfarenhet och kunskap om artros.

Ingen remiss krävs.

Patientavgift 50 kronor/tillfälle.

Välkommen att boka första besöket genom vår receptionist 031-817060

Vad är artros?

Den grundläggande orsaken till artros är inte helt känd. Riskfaktorer som ses är övervikt, ärftlighet, tidigare ledskada, ledbelastande arbete, elitidrott, ålder, inaktivitet och muskelsvaghet.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.